Keltisch Zeezout vervuild volgens reclameartikel Happinezz kern van waarheid of onjuistheden

Keltisch Zeezout vervuild volgens reclameartikel Happinezz  kern van waarheid of onjuistheden

Veel mensen hebben in de afgelopen jaren al kennis gemaakt met de voordelen van Keltisch Zeezout en baat gehad bij het gebruik ervan.

Nu stond er laatst in de Happinez nr. 6 van 2016, een reclameartikel van Bart Maes, oprichter van Amanprana.

Volgens hem is Keltische zeezout vervuild met toxische en radioactief Plutoniumnitriet.
Hij schrijft dat dit komt door een nabijgelegen kerncentrale en doordat de vervuilde Loire en Vilaine rivieren uitmonden naast de plek waar Keltisch zeezout gewonnen en verwerkt wordt.
De Guérande dus.

Door dit reclameartikel maken veel mensen zich daar nu zorgen over aangezien de Happinez het meest gelezen tijdschrift van Nederland is door mensen die juist bezig zijn met bewustwording en gezonde voeding.

Zit er een kern van waarheid in of berust zijn artikel op onjuistheden?

Ik begrijp deze bezorgdheid, en ja helaas zijn er nog altijd mensen op deze wereld die hun eigen producten graag profileren ten opzichte van andere producten die door nader onderzoek evenveel of soms zelfs meer voordelen in zich hebben.

————————————————————————————————————————————————————-

Zie hier onder de link en een korte kopie hiervan naar zijn webwinkel waarin hij het product omschrijft ten opzichte van de andere zouten.

(Enkele verschillen tussen Khoisan fleur de sel, Himalaya zout en Keltisch zeezout

  • Oorsprong

Khoisan fleur de sel is afkomstig van Velddrif, een natuurplek aan de Westkust van Zuid-Afrika, ver verwijderd van de industrie.

Himalaya zout is – in tegenstelling tot wat de naam doet denken – afkomstig uit een Pakistaanse zoutmijn, waar jaarlijks ongeveer 350 miljoen kg zout gewonnen wordt.

Keltisch zeezout is ongeraffineerd zeezout van de Guérande, en wordt gewonnen uit de riviermondingen van de Loire en de Viliane, gelegen in de buurt van een oude nog werkende kerncentrale.)

https://www.amanvida.eu/nl/biologisch-eten/kruiden-fleur-de-sel/khoisan-fleur-de-sel-ongeraffineerd-zeezout.html
————————————————————————————————————————————–

Gelukkig is de natuurlijke zuiveringsmethode van het zout uit de Guérande echt bewezen door heel veel proeven en testen

Bovendien tonen deze testen aan dat het zout 100 procent vervuilingsvrij is door deze aloude zuiveringsmethode

Lees hier hoe het werkt:
De kleimoerassen hebben daarnaast ook een zuiverende werking.
Het zeewater wordt via kanalen van het ene moeras naar het andere geleid, waarbij de moerassen fungeren als een soort natuurlijke zuiveringsmethode, doordat microben in de klei onzuiverheden in het zeewater neutraliseren.
Het gehele proces duurt zo’n twee weken, waarna het zoute water verzameld wordt in een bassin waar het verdampt door de zon, zodat alleen de zoutkristallen overblijven.                                                                                                                Keltisch Zeezout vervuild volgens een reclame artikel in de Happinezz????                            Keltisch Zeezout vervuild volgens een reclame artikel in de Happinezz????

Zelf ben ik zo’n zes jaar geleden begonnen na een uitgebreid onderzoek met het gebruiken van Keltisch zeezout omdat ik de ziekte van Lyme kreeg en ik gebruik het sindsdien nog elke dag.

Ik kan alleen maar zeggen dat het mij enorm geholpen heeft in mijn herstelproces van Lyme, ik heb er zoveel baat bij gehad én nog steeds.

Mijn immuunsysteem lag helemaal plat, ik was echt heel ziek en enorm beperkt.
Mijn leven was totaal veranderd.
Van dagelijks sportlessen geven en midden in het leven staan naar niet meer kunnen lopen, altijd ziek, veel pijn, geen controle meer over mijn eigen lichaam, zeer beperkt in alles dus.
Mede door het gebruik van dit zout en de mineralen hierin heb ik de gevolgen van de ziekte van Lyme kunnen beperken, ook al zal het nooit helemaal te genezen zijn volgens mijn specialist van het Radboud ziekenhuis te Nijmegen.

Ik ben dit zout heel dankbaar in ieder geval en ik blijf het steunen voor haar goede werkingen.

Mocht het echt zo vervuild zijn zoals deze meneer beweerd dan had mijn lichaam met het totaal platgeslagen immuunsysteem zich nooit zó kunnen herstellen en was ik alleen maar nog meer achteruitgegaan.

Nu kan ik in ieder geval weer normaal een wandeling maken, toen sleepte ik mijzelf door het huis heen.

Tot slot wil ik hierover nog graag één ding over schrijven.

Probeer zoveel mogelijk jou eigen intuïtie en gevoel te volgen en geloof nooit zó maar iets wat iemand schrijft in de media, in de meeste gevallen gaat het tegenwoordig helaas bijna alleen maar om het geld verdienen.

Ik wens iedereen in ieder geval heel veel wijsheid, liefde en gezondheid toe.

(73)

Deel dit
Tagged , , , , , , , , ,