Keltisch Zeezout en de Barbecue.

Keltisch Zeezout en de Barbecue.

Om het barbecue seizoen goed van start te gaan geven we U een aantal heerlijke tips en recepten. Keltisch zeezout en de barbecue

Sel De Guérande, het zout van Bretagne Keltisch Zeezout is misschien wel het best bewaarde geheim van de meeste chef kok’s

Keltisch Zeezout zorgt voor een verfijning van uw gerechten.
probeert u de volgende combinaties eens :

Vis & zeezout

De aroma′s van vis blijven perfect behouden onder een korst van grof zeezout.
Leg een hele forel of zeebaars onder een royale laag grof zeezout op de barbecue.
Dek hem af met aluminium folie en laat hem ongeveer 30 minuten liggen op de barbecue.
Breek aan tafel de zoutkorst van de vis, de korst is niet eetbaar.

Salade & zeezout :

Een paar korrels grof zeezout op een salade staat heel mooi.
Of leg een paar plakjes mozzarella op en bord, met daarop wat plakjes tomaat en wat basilicum.
Schenk er een paar druppels olijfolie over en decoreer met een paar grove zoutkorrels.

Specerijen & zeezout :

In onze webwinkel vindt U de heerlijkste soorten gearomatiseerd Keltisch zeezout.  http://www.levendenatuur.nl/product-categorie/gearomatiseerd-keltisch-zeezout/
Deze smaken zijn samengesteld door een Franse chef kok.
U kunt natuurlijk ook zelf een zoutmengsel maken door wat grof zeezout met wat gedroogde kruiden in en vijzel fijn te malen.
Een bekend negentiende-eeuws kruidenzout mengsel uit Frankrijk bestaat naast zout uit
kruidnagels, nootmuskaat, kaneel, peperkorrels, gedroogde basilicum, koriander en laurier.

Gepofte aardappels & zeezout :

Als u aardappels poft op de barbecue, kunt u ze eerst nat maken en daarna
met fijn zeezout inwrijven.
De schil wordt daardoor lekker knapperig.

Heerlijke Barbecue Zeezout – recepten

Spicy potato wedges
Barbecue gerecht – 8 personen – 25 minuten

Ingredienten :

-12 vastkokende grote aardappelen

-10 gram verse fijn geknipte knoflookbieslook

-125 ml zure room

-3 theelepels Keltisch zeezout Exotisch http://www.levendenatuur.nl/product-categorie/gearomatiseerd-keltisch-zeezout/

-4 eetlepels olijfolie

Bereiding :

Aardappels in de lengte in vier parten snijden en wassen.
Partjes 10 minuten koken, afgieten en laten uitlekken.
In kom dipsaus roeren van bieslook, zure room en wat Keltisch zeezout.
Aardappels bestrooien met Keltisch zeezout Exotisch.
De barbecue verhitten en er een stuk aluminium folie opleggen.
Aardappels voorzichtig op de folie leggen op de barbecue.
Bak ze ongeveer 15 min terwijl je ze af en toe omdraait.
Serveer de aardappelpartjes met de dipsaus.

Zalmfilet met bieslook en mierikswortelcreme

Barbecue gerecht – 2 personen – 15 minuten

Ingredienten :

-250 gram zalmfilet

-Keltisch zeezout met 5 soorten peperbessen http://www.levendenatuur.nl/product/keltisch-zeezout-5-peperbessen/ Keltisch Zeezout en de Barbecue.

-1 eetlepel zonnebloemolie

-1/2 potje geraspte mierikswortel a 140 gram

-25 gram verse bieslook

-1 1/2 limoen

-4 eetlepels mayonaise

Bereiding :

Zalm in 2 gelijke stukken snijden en met keukenpapier droog deppen.
Filets bestrooien met Keltisch zeezout met 5 soorten peperbessen en dun bestrijken met olie en mierikswortel.
Bieslook boven bord fijn knippen.
Zalm in bieslook drukken, zodat alle kanten ermee bedekt raken.
Halve limoen uitpersen, hele limoen halveren.
Mayonaise mengen met rest van mierikswortel en op smaak brengen met limoensap, Keltisch zeezout met 5 soorten peperbessen naar smaak.
Grillpan heet laten worden.
Zalm 3 minuten per kant grillen tot filets vrijwel gaar zijn, kern mag transparant blijven.
Limoenhelften op rand van grillpan leggen tot limoen begint te kleuren.
Zalmfilets en limoen op twee borden leggen.
Mierikswortelsaus ernaast scheppen.
Lekker meteen gepofte aardappel van de barbecue en wat salade.

 

Pittige Zoete kipfilets

Barbecue gerecht – 4 personen – 25 minuten

Ingrediënten :

-800 gram kipfilet

-Keltisch zeezout Mild Zoet http://www.levendenatuur.nl/product/keltisch-zeezout-mild-zoet/

-4 eetlepels zonnebloemolie

-2 eetlepels ketjap

-3 theelepels Keltisch zeezout Mild Zoet

Bereiding :

Verwarm de barbecue.

Maak een marinade van 4 eetlepels olie, 2 eetlepels ketjap en 3 theelepels Keltisch zeezout Mild Zoet. (Link naar website)
Breng met een kwastje wat marinade op de kipfilets aan.
Leg als de barbecue warm is de kipfilets erop en grill ze.
Draai ze af en toe om en breng met een kwastje de resterende marinade aan tot ze gaar zijn, ongeveer 10 tot 12 minuten.
Serveer ze, bestrooid met wat extra Keltisch zeezout Mild Zoet.

Kipkarbonade met Herbes de Provence  Gearomatiseerd Keltisch zeezout en de barbecue

Barbecue gerecht – 4 personen – 35 minuten

Ingrediënten:

4-8 kipkarbonades

6 dl bouillon

2 theelepels Keltisch zeezout Herbes de Provence http://www.levendenatuur.nl/product/keltisch-zeezout-herbes-provence/

3 eetlepels olijfolie
bereiding

Steek de barbecue tijdig aan.
Breng de bouillon in de pan aan de kook.
Leg de kip erin en laat die ca. 15 minuten zachtjes koken.
Laat de kip daarna uitlekken.
Meng het Keltisch zeezout Herbes de Provence met de olie en bestrijk hiermee de kip.
Rooster de kip op de barbecue rondom goudbruin en gaar.

(151)

Deel dit