Frambozen, We kunnen weer frambozen gaan plukken, de herfst frambozen zijn rijp.

Frambozen, We kunnen weer frambozen gaan plukken, de herfst frambozen zijn rijp.

Vanaf begin augustus tot de eerste week van oktober soms zelfs tot de eerste nachtvorst zie je de mooi gekleurde vruchten hangen in de struiken langs bospaadjes of boerenweggetjes.
Jammer dat deze kleine vruchten niet het hele jaar verkrijgbaar zijn.frambozen-we-kunnen-weer-frambozen-gaan-plukken-de-herfst-frambozen-zijn-rijp
Ja tegenwoordig wel in de diepvries bij elke supermarkt, maar we weten niet of die exemplaren uit de supermarktvriezer nog echt alle goede stoffen en eigenschappen bevatten?

Frambozen behoren tot de schoonmaakploeg van ons lichaam.
Ze bevatten een totale mengeling van voedingsstoffen.
Ze bevrijdden en reinigen het lichaam van stoffen die ook wel slakken genoemd worden.
Ze zijn een welkome hulp voor de darmen.
De ballaststoffen in frambozen reinigen niet alleen de darmen, ze verbinden zich ook met gifstoffen, ze sporen de darmen en hun spijsverteringsklieren aan en zorgen voor evenwicht tussen de miljarden darmbacteriën.
150 gram frambozen zorgt voor een vierde van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ballaststoffen.Frambozen, We kunnen weer frambozen gaan plukken, de herfst frambozen zijn rijp.

Onze lever heeft het zwaar tegenwoordig door alle giftige stoffen die we binnen krijgen.
En de Natuur weet dat we zuiveraars nodig hebben voor ons lichaam.
Het ellagzuur in frambozen is zo’n zuiveraar.
(ellagzuur is een fytonutriënt, het bindt zich aan kankerverwekkende stoffen (carcinogenen), die daardoor worden uitgeschakeld en komt voor in pecannoten, granaatappel, walnoten, goji-bessen, bramen, hazelnoten en frambozen)
Dus werk samen met de natuur, pluk frambozen, het is gratis, en op het juiste moment voorradig.
Al in de darmen bindt het ellagzuur zich met alle chemische gifstoffen zodat ze niet meer in ons bloed terecht kunnen komen en het lichaam beschadigen.

De hoeveelheid vitamine C in frambozen zorgt ervoor dat de aderverkalking kan worden gestopt.
Deze vitamine C wordt door de kamferolie, een bio actieve stof die aanwezig is in frambozen, geregenereerd.
Ook salicylzuur zit in redelijke hoeveelheden in frambozen.
Dit verhindert ontstekingen en gaat op een actieve manier bloedklonters tegen.
Daardoor genezen ontstoken bloedvaten sneller en vormen ze nauwelijks bloedstolsels.
Op die manier verhindert salicylzuur de eerste stap naar arteriosclerose.
Ook kan een frambozenkuur van dagelijks 500 gram, vanwege het aanwezige salicylzuur en de ballaststoffen, een hele goede remedie tegen aambeien zijn.
Frambozen zijn tevens een bescherming voor de cellen.
Het lichaam bouwt vetzuren het liefst in de celwanden in.
Daar vallen de vrije radicalen de zeer gevoelige vetzuren aan en laten ze oxideren, net zoals ijzer zal gaan roesten als het in contact komt met lucht en water.
De vitamine C en de kamferolie in frambozen werken voor de vetzuren als bescherming tegen roest. Ze beschermen de vetzuren in de celwanden zodat de cellen intact blijven en schade aan de bloedvaten voorkomt.
Ook bij koorts kunnen frambozen een goede hulp zijn.
Geef iemand met koorts frambozensap of gepureerde frambozen en de verhoogde temperatuur zal direct dalen en de vochtbalans die verstoord is door de koorts zal worden hersteld.

(73)

Deel dit