Pompoensoep, een heerlijk gezond herfst gerecht

Pompoensoep, een heerlijk herfst gerecht

Pompoensoep, een heerlijk herfst gerecht

INGREDIËNTEN
2 knoflookbollen, zonder buitenste velletje
5 el. Olijfolie
2 takjes tijm
1 pompoen
2 uien, gesnipperd
1 tl. Koriander, gemalen
1.2 l. bouillon, van bouillonblokjes
3 el. Oregano, verse, fijngehakte
Cayennepeper naar smaak
Keltisch Zeezout naar smaak
4 tomaten
1 paprika, rode, van de zaadjes ontdaan
1 peper, rode, verse, van de zaadjes ontdaan
3 el. Olijfolie, extra vergine
1 el. Balsamicoazijn
Crème fraîche
BEREIDING
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
Leg de knoflookbollen op een stuk aluminiumfolie en giet de helft van de olijfolie erover. Voeg de tijm toe en vouw aluminiumfolie om de bollen.
Leg het pakketje met de pompoen op een bakplaat en bestrijk de pompoen met 1 eetlepel olijfolie.
Voeg de tomaten, paprika en rode peper voor de salsa toe.

2. Rooster alle groenten 25 minuten en neem de tomaten, paprika en rode peper uit de oven. Verlaag de temperatuur to 190 graden en rooster pompoen en knoflook nog 20-25 minuten tot de knoflook zacht is geworden.

3. Verhit de rest van de olie in een grote, zware koekenpan en fruit de uien met de koriander ca. 10 minuten of tot ze zacht zijn geworden.

4. Verwijder het vel van de paprika en rode peper en pureer ze met de tomaten en 2 eetlepels olijfolie in een keukenmachine of blender.
Roer de azijn erdoor en breng de salsa op smaak.
Voeg desgewenst nog wat olie toe.

5. Knijp de teentjes geroosterde knoflook uit de velletjes en voeg ze toe aan de uien.
Schep het vruchtvlees van de pompoen uit de schil en doe het in de pan.
Voeg de bouillon, een theelepel Keltisch zeezout en een kleine theelepel cayennepeper toe.
Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zacht koken.

6. Voeg de helft van de oregano toe en laat de soep iets afkoelen.
Pureer de soep met een staafmixer in de pan tot een romige soep.

7. Verwarm de soep weer in een schone pan, maar laat hem niet meer koken.
Breng de soep eventueel nog op smaak met cayennepeper en Keltisch zeezout.
Schep de soep in soepkommen.
Schep tot slot een eetlepel Crème fraîche in het midden
Voeg wat tomaten salsa toe, strooi de rest van de oregano erover en Serveer meteen.

(51)

Deel dit
Tagged , , ,